راهکار یکپارچه دولت الکترونیک

مفهوم دولت الکترونیک

برای مفهوم دولت الکترونیک یا دولت دیجیتال تعاریف متعددی وجود دارد اما با بررسی این تعاریف می توان به یک تعریف کلان که تا حدودی به همه جنبه های این مفهوم اشاره می کند دست یافت.

دولت الکترونیک را می توان مجموعه ای از سازوکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست که توسط سازمانهای دولتی (حاکمیتی) با هدف ارائه خدمات و اطلاعات به ذینفعان خود شامل شهروندان، نهادهای خصوصی و غیردولتی، سایر سازمانهای دولتی و کارکنان مجموعه دولت در قالب تعاملات G2C,G2B,G2G,G2E,C2G بکارگرفته می شود.

این سازوکارها می تواند طیف وسیعی از فناوری ها را از جمله ابزارهای ارتباطی، اینترنت، خودکارسازی، تحلیل داده ها، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بلاک چین و … شامل شود.

اصول دولت الکترونیک

دولت الکترونیک دارای اصولی است و لازمه تحقق کامل آن در گرو پرداختن به همه این اصول توسط دولت و سازمان های زیرمجموعه آن می باشد.


  • کاربر محوری

  • شفافیت

  • یکپارچگی

  • مشارکت

  • داده محوری

 راهکار یکپارچه دولت الکترونیک

راهکار جامع دولت الکترونیک برسا

با توجه به نیاز کشور در این حوزه، شرکت برسا نوین رای مبتنی بر اصول حاکم بر دولت الکترونیک، الزامات قانونی و اسناد بالادستی، نیازمندی های دستگاه های اجرایی و تجارب گذشته اقدام به ارائه مجموعه ای از راهکارهای یکپارچه ، تحت عنوان راهکار جامع دولت الکترونیک نموده است.

راهکار جامع، از طریق ارائه مجموعه ای از راه حل های یکپارچه شامل پنجره واحد، اتوماسیون مجوزها، اتوماسیون ستاد (ERP دولتی) و هوشمندی سازمانی، تلاش میکند تا بخش عمده ای از نیازهای دستگاه های اجرایی را در مسیر تحقق دولت الکترونیک (دولت هوشمند) تامین نماید.

مولفه های راهکار یکپارچـه دولت الکتـرونیک بـرسا

اجزا جامع دولت الکترونیک


سامانه دولت الکترونیک برسا بر فرآیند 4 فرآیند اصلی شامل پنجره واحد، اتوماسیون مجوزها، هوشمندی سازمانی و اتوماسیون ستاد (ERP دولتی) است. جهت مشاهده توضیحات هر یک از این مولفه ها می توانید با استفاده از دکمه های زیر به برگه آن برایند رفته و اطلاعات کامل تری را دریافت نمایید.

پنجره واحد

Unified window

مشاهده سیستم

اتوماسیون مجوزها

Automation of Permissions

مشاهده سیستم

هوشمندی سازمانی

Organizational Intelligence

مشاهده سیستم

اتوماسیون ستاد (ERP دولتی)

Government ERP

مشاهده سیستم

تعاملات با ذینفعان دولت الکترونیک

از ویژگیهای بارز راهکار جامع دولت الکترونیک، داشتن ساز و کارهای مناسب برای انجام تبادلات اطلاعاتی در بستر اینترنت و شبکه ملی تبادل اطلاعات (NIX) با ذینفعان حوزه دولت الکترونیک شامل شهروندان، دستگاه های اجرایی و نهادهای خصوصی و غیردولتی می باشد.

پورتالهای پنجره واحد (درگاه خدمت/درگاه شفافیت) و اپلیکیشن دستیار هوشمند راههای ارتباطی شهروندان با خدمات دستگاه اجرایی را با سهولت فراهم می کنند.

دریافت سرویس های عمومی نظیر شاهکار ، تعامل با سامانه های زیرساختی دولت الکترونیک همچون “درگاه ملی مجوزها”، ارائه یا دریافت سرویس های اختصاصی از دستگاه های اجرایی و ارائه سرویس به نهادهای خصوصی و غیردولتی از طریق وب سرویس در بستر شبکه ملی تبادل اطلاعات نیز از طریق ماژول یکپارچه سازی ارائه شده در راهکار اتوماسیون مجوزها فراهم میشود.

 تعاملات با ذینفعان دولت الکترونیک
 تبدیل شاخصه های ارزیابی به راهکارهای سیستمی

راهکاری مبتنی بر معیارهای ارزیابی دولت الکترونیک

در طراحی راهکار جامع، الزامات و شاخص های دولت الکترونیک مربوط به مراجع ارزیابی نظیر سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان اداری و استخدامی کشور به شکل دقیق بررسی و پوشش داده شده است و تقریبا تمامی شاخص های ارزیابی که قابلیت تبدیل شدن به قابلیتهای سیستمی داشته اند شناسایی شده و به شکل قابلیتهای راهکار ارائه شده است.

بنابراین علاوه بر سایر مزایای راهکار دولت الکترونیک، هر سازمانی که موفق به استقرار کامل راهکار جامع دولت الکترونیک شود می تواند اطمینان داشته باشد تا در ارزیابی های حوزه دولت الکترونیک نیز جایگاه مطلوبی کسب خواهد کرد.

مشتریان دولت الکترونیک برسا


  • لوگو_بانک_مرکزی
  • لوگو_وزارت_ارشاد
  • شرکت مادر تخصصی  عمران شهرهای جدید
  • وزارت فرهنگ
  • لوگو_صنایع_پتروشیمی
  • وزارت بهداشت
  • سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران
  • سازمان خصوصی سازی

مقالات مرتبط با راهکار یکپارچه دولت الکترونیک